Ο ΛΟΓΟΣ - ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ

του Κάι Μουνκ

Απρίλιος 2022 – Μάιος 2022

Μετάφραση: Ράνια Κελαϊδίτη
Σκηνοθεσία – Διασκευή κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη

Στο ρόλο του “σαλού” ο Άρης Μπαλής.

Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς. 

“Και μετά μου λέτε ότι δεν γίνονται πια θαύματα.”

“Γι’ αυτό και θα μπορούσατε να ρωτήσετε αν θα ήταν δυνατόν. Ακούστε – εγώ ρώτησα. Ξάπλωσα μέσα στο χιόνι και την μοναξιά και παρακάλεσα με όλη μου την δύναμη – μέχρι να νιώσω τη θέρμη και να μου δοθεί η άδεια. Και μετά έτρεξα πίσω, χαρούμενος, δυνατός και γεμάτος ελπίδα∙ και να ‘μαι εδώ αποσβολωμένος από την θλίψη και την αμφιβολία σας – ναι, και την παραίτησή σας – ανάμεσα σε Χριστιανούς παγωμένους από την αδυναμία όπως εγώ.”

Ένα άγνωστο θεατρικό έργο, που έχει αποδοθεί κινηματογραφικά το 1958 από τον Καρλ Τέοντορ Ντράγιερ, θα παρουσιαστεί πρώτη φορά από σκηνής στην Ελλάδα.
Θέμα του έργου είναι η Πίστη.
Η Ιστορία του εξελίσεται κάπου μακριά και βαθιά μέσα στο χρόνο.
Οι ήρωες του έργου συγκρούονται σκληρά για τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Η τραγική λύση που θα έρθει με το θάνατο της μιας γυναίκας θα τους συνταράξει. Όλα -ακόμα και η Πίστη- θα μοιάσουν μάταια. Ο “σαλός” όμως γιός θα κάνει το ακατόρθωτο. Θα κάνει το θαύμα: θα βρει το Λόγο και θα την αναστήσει.
Με τα πιο λιτά και απλά μέσα θα αφηγηθούμε αυτόν τον θρύλο ζητώντας από την παραβολική του λειτουργία την εκ νέου νοηματοδότηση και κάθαρση μας.

[ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ]

Τηλέφωνο: 210.8256838
E- mail: proskiniotheatre@gmail.com

[ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ]

Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα 104 33